A Chambord megmutatja Önnek az eredeti Vicenzai mészkő szépségét. Ez 2 féle hasonló tulajdonságokkal rendelkező kő, mely ugyanolyan és könnyen tisztántartható.

Vicenza olasz kőbányája több millió éves. Számos olasz történelmi emlékmű és szökőkút is innen származik, melyek tanúskodnak ezen anyag hosszú élettartamáról. A bánya a helyi hagyományok alapján működik fenntartva a magas színvonalat, mely méltán világhírűvé tette.

Vicenzai mészkő majdnem teljesen tiszta karbonátos kő, általában szalma színű. Ez egy nagyon kemény anyag, mely tengeri fosszíliákat (ősmaradványokat), megkövült korallokat és mikro-kövületeket tartalmaz. A tapintása azonban majdhogynem puha, így tökéletesen használható a mosogató gyártásában.

A Vicenza kő mosogatót oldószeres kezelési folyamatnak vetik alá, hogy alkalmassá tegyék a beltéri használatra. Egyáltalán nem káros az eljárás, sőt, víz és olaj állóvá teszi a követ. Minden mosogatót egy kőtömbből vágnak ki egy digitálisan vezérelt géppel. A végső kidolgozás teljes mértékben a hagyományokon alapuló kézi technikával történik, immáron generációk óta.

Tisztítása csupán normál, semleges szappan és víz használatával megoldható.

Garantáltan kézi megmunkálással készült és eredetiségigazolással szállítjuk.